Фигурата, в която се кълнат всички десни хора, Уинстън Чърчил, поне два пъти е прекосявал пътя от крайната левица до крайната десница. Така депутатът Любен Дилов – Син от „Гергьовден” (понастоящем коалиционен партньор на ББЦ) коментира политическото номадство у нас, заради което в 43 НС ще има депутати, минали през 3 и повече парламентарни групи.

„Първоначалната идеология на антикомунизма изчерпа патоса си за около 15 години”, допълни той. По думите му всички политици от други партии, влели се в ББЦ, се обединяват от недоволството си срещу първия мандат на ГЕРБ, като именно отношението към управлението на Бойко Борисов е определящо за много политически субекти.

Найден Зеленогорски, знакова фигура на СДС в миналото, настоящ зам.-председател на ДБГ и депутат от РБ, посочи, че сам е взел решението да напусне „Раковски” 134 след разбиването на Синята коалиция.

По отношение на призивите за нетърпимост към „ренегатите”, той подчерта, че „в политиката се работи с реалностите, които са на терена” и консенсусът в момента е по-желателен от нови избори, тъй като до Нова година има важни неща, които трябва да се направят, сред които са актуализацията на бюджета и решаването на казуса с КТБ.

„Важното е не какво се случва по време на преговорите, а какво се случва с публичните финанси”, подчерта Зеленогорски. По думите му ГЕРБ трябва да избере дали ще състави програмно или дясноцентристко правителство, но най-важното е „да няма политически игрички”.