Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на официално посещение в Албания по покана на своя албански колега - президента Буяр Нишани.

Двудневната визита е по повод на 100-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Албания.

Задълбочаването на политическия диалог и търговския обмен между България и Албания, процесът на европейска интеграция на страната, както и въпроси от дневния ред на регионалното сътрудничество в Югоизточна Европа ще бъдат сред водещите теми по време на срещите на българския държавен глава.

На 16 януари президентът Росен Плевнелиев ще проведе среща с президента на Албания Буяр Нишани, която ще бъде последвана от съвместна пресконференция за представителите на медиите. В рамките на визитата държавният глава ще разговаря с министър-председателя на страната Еди Рама и с председателя на парламента Илир Мета.

В сградата на българското посолство в албанската столица двамата президенти ще се срещнат с представители на бизнеса и ще обсъдят с тях перспективите за разширяване на двустранния стокообмен.