Кога да има избори зависи от това, кога ние, българите, независимо от качествата, чрез които изразяваме своята воля – политическо, гражданско, сме готови да дадем ново, по-различно качество на управлението. Това каза на пресконференция на АБВ президентът Георги Първанов (2002 - 2012 г.). По думите му обаяе на хоризонта не се вижда предсрочен вот. „Като не можем да имаме това, което харесваме, ще харесваме това, което имаме”, заяви Първанов.

От АБВ разкритикуваха начина, по който са разпределени 500 млн. лв. за общините от инвестиционната програма на кабинета. От формацията на Първанов обвиниха партийните централи на БСП и ДПС и кръговете около тях в груба намеса при разпределянето на средствата, с което са наказали населението с кметове от ГЕРБ, СДС, АБВ, ВМРО-НИЕ.

„Това показва, че няма държавност, мутрите безчинстват от село на село, защото усещат липсата на държавност и това е огромен грях на управляващите, за които сме гласували.Така просто не може да продължава”, коментира Първанов.