"Всеки резултат под трима евродепутати за мен ще бъде неудовлетворителен". Така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира в Пловдив очакванията за движението по отношение на евроизборите на 25 май.

Според него, в момента именно АБВ е алтернативата. Не можело тази алтернатива да е Бареков, „защото той е продукт на същата тази система, на задкулисието на управляващите”. Пак според Първанов, Реформаторският блок е на изчезване, а промяната ще дойде с друга формация, каквато е АБВ.

„Възможна е и коалиция. Формацията ще се развива. Коалиционните партньори ще бъдат обявени в скоро време, ще бъде обявена и листата, както и политиките на формацията. Преди това ще бъде поискана политическата отговорност от това управление”, каза още Първанов пред „Фокус”.

Той и Румен Петков проведоха работна среща в залата на община „Марица“ в областния града. На срещата бяха забелязани известни фигури както от ГЕРБ, така и от БСП в Пловдив.

АБВ ще качи на сайта си в близките дни проект, който нарича условно своята азбука, обяви Първанов и допълни, че всеки симпатизант на формацията може да се включи в дебата с конкретни предложения и идеи.

„Определено АБВ ще прави лява политика. Тази политика ще бъде по-силна и по-убедителна от това, което прави БСП. На България и трябва нов икономически модел и няма по-добро време за преформулиране на този икономически модел, насаден по времето на социализма, от условията на криза. Това се пропуска. Пропусна го Борисов 4 години, но и сега нищо не се случва”, добави каза още президентът в периода 2002-2012 г.