Всяка една партия да каже ясно дали е готова да се коалира с ГЕРБ. Този апел отправи в Русе председателят на БСП Сергей Станишев, определяйки тази позиция като най-важния политически въпрос в България.

„Всяка партия, която иска доверие от хората, да каже: Аз искам доверието във вас, защото ще правя първо, второ и трето, и четвърто - ще правя коалиция с ГЕРБ. Хората трябва да знаят кой какво ще прави след изборите. Да го кажат ясно, а не да шикалкавят", заяви лидерът на социалистите и направи вметката, че докато е председател на червената партия не може да има коалиция между нея и формацията на Бойко Борисов.

Преди дни пред bTV Меглена Кунева, като лидер на новосформираната партия „България на гражданите”, отхвърли като възможен сценарий коалиране както с ГЕРБ, така и с БСП. Според социолозите нейната формация ще успее да влезе в парламента след изборите догодина.

В крайдунавския град Станишев засегна и темата с младежката безработица, уверявайки, че има три ясни стълба от политиката за младежта, които БСП ще отстоява. Първият е образование, което да е основа за бъдеща конкурентоспособност, политиката за заетост за младите хора и политика за младите семейства.

Лидерът на ПЕС посети Русе по повод честването на 100 години от създаването на Младежкото социалистическо движение в България.