Ресорът парламентарната етика бе отнет от комисията, ръководена от Волен Сидеров, но "Атака" ще продължи да се занимава с морала на депутатите.

След като огромно недоволство от поведението на лидера на националистите накара народните представители да променят имената на две комисии, в петък беше избран и съставът на новия парламентарен орган - Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика.

Пламен Славов от Коалиция за България ще е председател, тъй като ГЕРБ отказвали да направят номинация, по думите на Янаки Стоилов.

20 народни представители влизат в състава на комисията, от които осем от ГЕРБ, седем от Коалиция за България, трима от ДПС и двама от "Атака". Както останалите постоянни комисии тя ще има четирима заместник-председатели - от КБ е Васил Антонов, от ДПС е Хюсеин Хафъзов и от "Атака” е Павел Шопов.

В Комисията на човека и жалбите на гражданите председателското място бе дадено на Тунчер Кърджалиев от ДПС.

Парламентът попълни днес състава на комисиите, които все още не са конструирани. Вчера депутатите решиха етиката вече да не бъде в антикорупционната комисия.

До разделянето на комисията се стигна след недоволството от страна на протестиращи и президента Росен Плевнелиев Волен Сидеров, който я оглавява, да отговаря за етиката.