„В България има 40-45 човека, които имат богатство за 20 милиарда лева. Всеки един от тях може да оказва много сериозно влияние на едни или други групи, които взети заедно могат да дестабилизират както икономическото, така и политическото състояние на страната”. Това заяви в „Лице в лице” по bTV Кольо Парамов – бивш депутат от БСП, екс главен ревизор на БНБ и съветник на Бойко Борисов.

 Той заяви, че в момента финансовото състояние на държавата е много тежко, което ще повлияе и на парламентарните избори в неделя. „При тази бедност влизането на 6-8 партии и съставянето на коалиционен нестабилен, тежък, неуправляем кабинет не може да се правят дългосрочни прогнози. Има шанс да се повтори най-лошото. В последните 18 месеца се върнахме с 4 години назад. Сега да се налучка в последната секунда един кабинет, в който участват БСП, ДПС и всичко останало, ще повторим всичко”, каза още Парамов.

По думите му служебният кабинет правилно е поискал заема от 4,5 милиарда, защото „ако тези пари не бъдат отпуснати, няма да може да работи държавата”. Според него повишението на цената на тока с близо 10% е „неизбежна реалност”, но не е трябвало да бъде от 1 октомври, а след 5 – датата на изборите.

Кольо Парамов нарече ситуацията с КТБ „афера” и допълни, че целта е била е да се „съсипе” Цветан Василев.