Трябва да се измисли методика, по която да се връща ДДС за гориво на турските превозвачи, когато зареждат на територията на България. Това заяви пред журналисти в парламента министърът на транспорта Данаил Папазов. Той посочи, че въпросът ще бъде обсъден днес на среща с министъра на финансите Петър Чобанов.

Папазов поясни, че България е една от малкото европейски държави, които не връщат ДДС за тази услуга. "Интересът към това е много голям, защото разликата в момента в цените е в полза на българския пазар. По този начин ние ще увеличим приходите в хазната, защото всички такси от акцизи остават в България", заяви министърът.

Попитан дали е вярно, че председателят на ДПС-Варна Ведат Сакаллъ е новият член на Съвета на директорите на „Пристанище Варна”, Папазов заяви: Вертат Сакаллъ е в борда на директорите на „Пристанище Варна” от 6-7 месеца.

Относно информацията на журналисти, че Сакаллъ е купувал избори, Папазов заяви, че не е разследващ орган, за да кажа, че това е така или не е така. „Ние гледаме на него като на човек, който се занимава с икономика и като човек, който да следи въпросите по обществени поръчки и по финансовите дела на „Пристанище Варна”, поясни министърът.

На въпрос, кой го е предложил, Папазов отговори: „Аз го познавам отдавна. Аз съм преценил, че от всички предложения, това е едно от най-добрите”, посочи министърът на транспорта.