Изтича крайният срок за СДС и ДСБ да напуснат централите си, защото нямат право на държавна субсидия след като загубиха изборите.

Неясна е и съдбата на „сините” клубове в страната. Ул.”Цар Асен” 78 в София – емблематичен адрес в центъра на столицата. В бившата детска градина СДС започва да развива клубната си дейност – успешно до преди една година. Сега тук е празно

Помещението е заключено и никой не се съгласи да ни отвори. Тук са около 70 квадрата, поделени между частни собственици и район „Триадица”. По думите на съседите СДС не плаща наем от една година и в момента се водят съдебни дела.

Настойчивите ни опитите да се свържем с представители на „синята” централа и община Триадица се провалиха.

Обичайната практика за такъв тип помещения да се отдават отново под наем, но не на партии, а на неправителствени организации, които чакат ред в софийското кметство. Но един от собствениците  на имота, който живее в чужбина, иска да продаде своите 30 квадрата.

Снимка: bTV

Привърженикът на „синята” идея Владо Руменов също търси отговори за бъдещето на емблематичните адреси: „Аз съм чувал, че ще бъде продадена на Патриотите, в което има известен цинизъм. Очаквам, че българската демократична общност ще се обедини и по съвсем естествен път ще се сдобие и с някакви средства и нова сграда...”.

Остават броени часове до момента, когато „сините” трябва да решат как ще продължат дейността си.