Областният управител на Сливен Димитър Сяров подаде оставка, предаде кореспондентът на bTV от региона. Той е от квотата на Демократи за силна България, които през уикенда решиха, че минават в опозиция.

Сяров обяви, че е направил избор минути след оставката на правосъдния министър Христо Иванов миналата седмица. Иванов подаде оставка, след като миналата седмица парламентът гласува на второ четене промените в конституцията и не прие текстове, на които ДСБ много държеше.

Драги приятели и съмишленици,Известно е вече, че националното ръководство на нашата партия ДСБ взе решение да снеме пол...

Posted by Димитър Сяров on Monday, December 14, 2015

Последвалата срещата на ръководството на ДСБ в Поморие само затвърдила решението на областния управител на Сливен. То било знак за твърдата му подкрепа за лидера на партията Радан Кънев, който първи заяви още миналата седмица, че излиза в опозиция.

Димитър Сяров е учредител на ДСБ и на Реформаторския блок в Сливен. От 5 години е член на Националното ръководство на ДСБ. Оставката му трябва да бъде гласувана на заседание на Министерския съвет тази или следващата сряда.