Народното събрание прекрати депутатските пълномощия на Владислав Горанов от ГЕРБ. В началото на редовната пленарна седмица народните представители гласуваха оставката на бившия финансов зам.-министър, който в края на миналата седмица обяви желанието си да напусне парламента.

Горанов е петият човек, който напуска парламентарна група на бившите управляващи и втори, който взе решение да прекрати дейността си на народен представител. Преди него същото стори Йоанна Кирова, а Георги Марков, Светлин Танчев и Красимир Стефанов останаха в парламента.

Оттеглянето на Горанов бе оповестено миналия петък. Тогава бившите управляващи обясниха, че той ще се занимава със свои проекти, но все още е техен експерт. Ден по-късно Бойко Борисов коментира, че бившият заместник на Симеон Дянков искал да се развива, а не да „стоя в пленарната зала за 2000 лева и дните му да минават безсмислено”.

Освобождаването на Горанов бе точка първа в дневния ред на парламента, като преди гласуването на програмата председателят на НС Михаил Миков и депутатите почетоха паметта на Васил Левски по повод 141-та годишнина от смъртта му.