Зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев свиква извънредно пленарно заседание на 18 октомври от 12:00 часа, съобщиха от пресцентъра на НС в 16:25 часа днес. 10 минути по-късно на редакционната поща дойде ново съобщение - за извънредно заседание в сряда, 19 октомври в 9:00 часа.

Днес депутатите трябваше също да се съберат извънредно в Пленарната зала, след като от БСП искаха да атакуват близо едномесечната депутатска ваканция около президентските избори. ГЕРБ, „Атака”, част от БДЦ и ПФ обаче не се регистрираха и така не беше събран нужният кворум.

Първа точка трябваше да бъде именно искането на социалистите парламентът да продължи да работи. То остава в дневния ред за 18 и 19 октомври. Ще се гласува и създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички данни, факти и обстоятелства за решения и действия по проекта АЕЦ „Белене” за периода от 2006 г. до края на септември 2016 г.

На първо четене ще се гласуват и промени в Изборния кодекс, в Закона за акцизите и данъчните складове, в Закона за задълженията и договорите.