Срещу „Движение Да, България” е внесена нова жалба в Централната избирателна комисия, потвърдиха пред bTV от формацията на бившия правосъден министър Христо Иванов.

Този път е атакувано името на коалицията, която включва „Да, България”, „Зелените” и ДЕОС. Фирма твърди, че марката и името „Движение Да, България” дублират нейно наименование, защитено в патентното ведомство.

"Научихме от медиите, че е внесена жалба срещу решението на ЦИК да регистрира Коалиция "Движение Да България" за участие в парламентарните избори на 26 март. Предизборната кампания дори не е започнала, а атаките срещу нас не спират. Проблемът на тези, които стоят зад тях е, че действията им се случват пред очите на българските граждани. Не подценявайте хората, те виждат всичко и са омерзени от случващото се в България", коментираха от "Да, България".

Хората на Христо Иванов не успяха да се регистрират сами в ЦИК, след като бяха подадени молби срещу учредяването на формацията. Те се оказаха без задължителни реквизити, но все пак се оказа невъзможно да бъде спазен крайният срок.