Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов коментира, че трябва да се предвиди възможност за нарастване на заплатите на всички хора, работещи в "Софийска вода".

В "Софийска вода" има не само управа на дружеството, там работят и стотици български граждани, и то най-често - на много ниска заплата, каза Иван Иванов, цитиран от БТА.

Трябва да предвидим възможност и техните заплати да нараснат, така както растат заплатите на всички български граждани, добави той преди заседание на парламентарната комисия по енергетика.

Председателят на КЕВР отбеляза, че ако се разгледа по-високата цена на водата, ще се окаже, че се повишава с по една стотинка на година и това трябва да се има предвид от всички, които твърдят, че има сериозно поскъпване.

Ако хората искат да пият качествена вода, да няма прекъсване на водоснабдяването, трябва да знаят, че това изисква определени инвестиции, посочи Иван Иванов.

Очаква се цената на водата в София да се повиши от 1 май т.г., като тя ще е валидна за осем месеца - до края на годината.

Окончателно решение за цената на водата в София трябва да се вземе на закрито заседание на КЕВР на 28 април. Според законодателството новите цени влизат в сила от началото на месеца, следващ решението на регулатора.