Бившият енергиен Трайчо Трайков не е добър политик. Това мнение изрази дипломат номер 1 на България Николай Младенов в предаването „Тази неделя” по bTV. Двамата обтегнаха отношенията си, след като Трайков напусна поста си на енергиен министър след проваления бизнес форум в Катар преди два месеца.

Много хора се опитаха да ни скарат тогава. И аз имам лично мнение за случая, но не излизам да го споделям по телевизията, каза още Младенов, визирайки интервюто на Трайков за „Тази събота” малко след напускането на поста му.

В него бившият енергиен министър обясни, че бил против организирането на бизнес форума в Катар. Той допълни, че бил шокиран от изказването, че неговото ведомство не си е свършило работата.

"Когато видях какво се случва на този форум писах на Младенов, не ми е минало през ума да се оплача на премиера. Виждам, че не съм го направил аз, а го е направил той", каза преди два месеца Трайков, като допълни, че „смятал Младенов за свой приятел и съмишленик”.

Външният министър определи България като „основен генератор на стабилност в целия регион, където живеем”. По думите му съседните страни трябва да отчетат колко по-напред сме в мисленето си като общество и да не се делят на етноси. Младенов обясни това по повод разногласията между македонци и албанци от последните дни.