Национален фронт за спасение на България и сдружение „Патриот” обявиха, че се обединяват на идейна и програмна основа. НФСБ се обедини до момента със сдружение ГОРД, ВМРО – НИЕ, „Средна европейска класа”. По думите на Валери Симеонов, съпредседател на НФСБ, патриотите трябва да се обединяват.

"Членовете на сдружение "Патриот" стават членове на партия НФСБ. Може да се говори за сливане, докато другите партии си запазват партийните структури", добави Симеонов.
„НФСБ и „Патриот” си подават ръце, защото България има нужда от спасение. Царе, пожарникари и други се изсипаха. Сега сме свидетели на тройна коалиция”, посочи Димитър Карбов, секретар на сдружение „Патриот”.

Очаква се да има преливане и от други политически партии. Няколко общински и областни структури на партия „Атака” ще преминат към Националния фронт за спасение на България (НФСБ), заяви Димитър Карбов, секретар на Сдружение „Патриот”. Той допълни, че докатос а били част от ПГ на „Атака”, „станахме свидетели на огромни харчове от държавната субсидия за партията не по предназначение”.

По думите на организаторите на съвместната пресконференция - програмите на сдружението и партията съвпадат почти изцяло.

В края на август партия "Средна европейска класа" (СЕК) също се обедини с движението на Симеонов.