Шампион сред аматьорите, но въпреки всичко – шампион и то с подкрепата на министрите. Футболният отбор Витоша – Бистрица, в който централен нападател е премиерът Бойко Борисов, във вторник взе трофея при непрофесионалистите, след като се поздрави с драматична победа над русенския тим Две могили с 2:1.

Докато премиерът даваше своите заслуги за успеха на тима на терена, на трибуните четирима министри оказваха подкрепата си. Не закъсня и признанието, макар и не към всички. Преди заседанието на Министерски съвет днес Борисов, приятно изненадан от познанията на Симеон Дянков, освен по финанси, и по „ръчен труд”, благодари специално на вицепремиера.

Сред феновете бе издигнат транспарант с надпис „Тигрите - без дефицит”. "Не повярвах на очите си, като гледам едни плакати. Чета текста, много финансов ми звучи, не футболен. Като го видях Дянков вече, викам - ясна работата", сподели впечатленията си Борисов. Между „заслужилите” бе отличено и името на финансовия зам.-министър Боряна Пенчева.

Макар че бяха на трибуните, транспортният министър Ивайло Московски, земеделският Мирослав Найденов и спортният Свилен Нейков не бяха отличени от премиера. Наложи се техни колеги да припомнят на Борисов за присъствието им, на което той с усмивка отвърна: „Бяхте незабележими”.

И даде съвет как прийомите на Дянков могат да влязат в употреба и в други сфери:

"Московски, ако ти беше дошъл с някой влак, с някои железници, нямаше днес да има митинг, да стачкуват преди министерството", заяви премиерът.

Служителите на БДЖ излязоха отново на протест пред сградата на Министерството на транспорта. Поводът за недоволството на железничарите е заявката на ръководството на дружеството в началото на месеца за нови съкращения.