Демократи за силна България решават на среща в Поморие дали да останат във властта. Днес размяната на реплики и напрежението във властта остават.

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ако реформаторите излязат от властта, са възможни предсрочни избори догодина. Според него има и вариант за избори през февруари или март. По думите му новият правосъден министър ще е ясен във вторник. Тогава Реформаторският блок трябва да излезе с обща позиция дали остава в управлението.

Президентът Росен Плевнелиев следи под лупа реформата в съдебната система. Държавният глава би сезирал Конституционния съд ако резултатите от внесените за обсъждане промени не отговарят на очакванията на обществото.

Междувременно, вътрешно реформаторската битка тече с всички сили и средства. Днес здравният министър Петър Москов пусна във фейсбук страницата си песента „My way” на Франк Синатра. Москов светкавично получи отговор от депутатът Вили Лилков, който контрира  с песента „Моят ден”, известна като химна на ДСБ.

Преди 100 години на този ден се ражда Франк Синатра. Появява се на този свят в безнадежно място в Ню Джърси... Дните от ...

Posted by Petar Stefanov Moskov on Saturday, December 12, 2015

Отговорът дали ДСБ ще остане във властта ще стане ясен утре. Тогава ще стане ясно и дали министърът на здравеопазването Петър Москов ще последва председателя на партията Радан Кънев.

„Чух нещо друго, а то е че е възможно между второ и трето четене на Конституцията да има определени промени в добра посока, а не съм никак сигурен, че това е процедурно възможно, но ако е процедурно възможно, си струва да се обсъди”, каза Радан Кънев по повод изказването на премиера за евентуални предсрочни избори. Той допълни, че не чувства вина за дестабилизиране на политиката.

По рано днес Радан Кънев поясни, че няма вариант, в който лидерът да е в опозиция, а партията да е на власт. По думите му предстои партията да вземе много важно решение днес или утре. Ако то бъде да останат на власт, Кънев ще отстъпи лидерския пост.

Министър Москов отказа коментар за това дали ще подаде оставка. Повече яснота за пътя на ДСБ със или извън властта ще има утре.