„Направил съм реформа, театрите са пълни, свърших си работата”. Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира пред bTV актуалния въпрос оставките в кабинета. Той допълни, че своята носи от първия си ден в джоба, но се чувства удовлетворен, че е изпълнил обещаното, стискайки ръката на премиера при приемането на поста.

Влизайки в управлението обаче, не очаквал да разбере колко бедни са всъщност хората в страната. „Срамота е достойни българи да живеят по този начин”, заяви Рашидов по повод пенсиите от по 150 лева, които взимат артисти в България. Негово предложение било да се създаде и знак или орден за заслужили артисти, който да добавя по 300-400 лева към пенсиите им. Заради липсата на друга алтернатива обаче министърът раздавал персонални пенсии.

Бонуси също давал, но от по 150 лева, „за да бъде свършена работата”. Опозицията обаче действала „на върха на сладоледа” в атаката си. „Нямаше по-унизително нещо от това, което направиха от опозицията - хора с по 10 000 лева в джоба. В МК средната заплата е 450 лева. За да задържим експерти, да свършим една работа, когато съм раздавал бонуси, са били по 150 лева на човек”, обясни министърът.

Цялото интервю с министър Вежди Рашидов гледайте тук.