Усещам някаква дълга ръка в напускането на Станислав Иванов на парламентарната група на Реформаторския блок (РБ), коментира съпредседателят на групата на РБ Найден Зеленогорски.

Това бе първият коментар от Блока за напускането на Иванов.

„Не бих искал да се напряга излишно ситуацията, но твърде знаково е да напускаш групата 15 дни преди президентските изборите. Усещам някаква дълга ръка. Тепърва ще поразсъждавам върху това чия е тази дълга ръка“, каза Зеленогорски.

Той добави още, че чува, че има „някаква дълга ръка, която посяга“ на кметовете и общинските съветници на РБ.

По думите на Зеленогорски напускането на Иванов не нанася щети на блока, защото той не е член на никоя от партиите в него.

Освен това Иванов не е участвал ефективно в работата на групата от година и не е присъствал на нито едно заседание.

За напускането на депутата се разбра снощи, а самият Иванов обеща да разясни мотивите си тази сутрин. Той става 13-ият независими депутат в Народното събрание.

Снимка: http://ivanovstanislav.com

Зеленогорски не изключи да бъде поискано от Иванов да напусне парламента, за да освободи място за някой друг, който ще е по-ефективен за РБ.

Избирането на Станислав Иванов, син на бившия хасковски кмет Георги Иванов, за депутат предизвика скандали в Реформаторския блок, като лидерът на Християндемократическата партия Ирина Абаджиева – Репуц заяви, че той е изместил проф. Тодор Танев от водаческото място в листата, а освен това е сложил свои хора на останалите позиции.

Георги Иванов пък се оказа замесен в друг скандал, след като разследване на bTV показа, че той се разполага в палат за милиони. Преди няколко месеца при неясни обстоятелства изгоряха шоурумът и част от колекцията му от ретро автомобили.