Близо 50 члена на НДСВ в Русе са подали заявление за преминаване към общинската структура на ГЕРБ. Това съобщиха от организация на управляващата партия в трада, цитирайки депутата Пламен Нунев, който е и областен ръководител на политическата сила.

Той показа и множеството депозирани молби за постъпване в най - голямата дясна политическа сила в региона и страната, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Повечето от тези хора са млади - на възраст от 19 до 40 години. "Това са хора, които действително могат да бъдат полезни за Русе, за града, за партията. Тези процеси са нормални при нас. Елемент от нашата работа е привличането на нови членове. За това говори фактът, че от 2009-а досега нашите кандидати за членове и нови членове се увеличават с всяка изминала година. Мога да съобщя, че през 2011 година сме приели около 715 нови членове. През 2010 година те са били над 600. През първото тримесечие на 2012 година сме приели 282 нови членове", коментира депутатът Нунев

Всъщност трябва да се отбележи, че в русенската структура на НДСВ тече процес на разцепление още от местните избори от миналата година, когато младежката структура отказа да подкрепи издигнатия от централата кандидат за кмет Румен Януаров.