Очаква се на днешното си заседание правителството да приеме проект за промени в данъчните закони през следващата година. Освен това министрите трябва да обсъдят какви средства ще са нужни за модернизацията на Военновъздушните ни сили.

Премиерът Бойко Борисов поиска от командващия ВВС генерал-майор Румен Радев да представи разчети за стабилизиране на системата.

Очаква се министърът на отбраната Николай Ненчев да представи на своите колеги проектодоговора за ремонта на МиГ-овете, за да стане ясно какви средства всъщност ще са нужни и колко от самолетите трябва да бъдат ремонтирани.

Според предварителни разчети около 4 милиона излиза ремонтът на един от самолетите. Затова е нужна и ясна концепция колко да се ремонтират и колко нови машини трябва да бъдат купувани.

По темата за данъците - като цяло основните се запазват такива, каквито са в момента. Министрите обаче ще трябва да изчистят неяснотите около това трябва ли да се освобождава от ДДС например един скъп и голям джип, който се води като служебен. Министрите ще обсъдят и над каква сума няма да имат право да се освобождават от данък и апартаменти, които се представят като офиси.