Николай Ненчев поставя в опасност българските летци, намалява боеготовността им, поставя в опасност и отбраната. Това каза лидерът на БСП Михаил Миков в предаването „Лице в лице” по повод исканата от партията оставка на военния министър.

Според Миков договор за ремонт на самолетите МиГ е сключен на базата на споразумение от 2011 година. „Той не дава договора да се изведе в деловодството”, каза Миков. По думите му той заблуждава обществото за цените, които са били договорени още през 2011 година по време на правителството на Бойко Борисов.

Лидерът на БСП твърди, че това е един вид „сценка”, която цели да обоснове „харченето на едни пари”. По думите на Миков идеята съюзнически самолети на НАТО да охраняват въздушното ни пространство е част от цялостната политика, която цели да създаде една „апокалиптична ситуация”.

„Договорка за ръководството на военното разузнаване нямаше”, каза още Миков по повод гласувания текст, който прави настоящия титуляр Йордан Бакалов негоден за поста. „Аз Бакалов много го уважавам, но са ми много странни всички хора, които стават народни представители, влизат в комисии и излизат експерти”, допълни още Михаил Миков.

„Човек трябва да има професионална подготовка за даден сектор на изпълнителната власт”, категоричен бе лидерът на БСП. „Аз съм сигурен, че и болницата може да не се управлява от лекари, но смятам, че за разузнаването трябва военен”, каза Миков.

Антикорупционния закон

Тук събираме два-три антикорупционни органа, тоест – местене на мебелите без ефект. Така Михаил Миков определи антикорупционния закон.

По думите на лидерът на БСП миналата седмица е бил разпространен запис, на който се чувало как кандидат кметът на ГЕРБ за Перник купува гласове. „Хората научават какво става, а иначе – гръмки фрази за корупцията от ГЕРБ”, каза Миков.

Лидерът на БСП каза, че партията е подала сигнал в ЦИК за направения запис.

„Сегашният закон не се отличава от старите, това ще са същите хора”, допълни още Миков.

Бежанската криза

Нека преразгледаме Дъблинското споразумение – ако се приложи стриктно, България ще бъде претоварена с мигранти. Това каза Михаил Миков по повод бежанската криза в Европа.

„Този Консултативен съвет за национална сигурност не е направен за удобство на президента”, допълни още Миков. Според него на съвета трябва да се очертае общата ситуация и интересите на отделните страни в Европа.

Местен вот

Ролята на АБВ е да подлъжат хората, които биха гласували за автентичната левица, каза Михаил Миков. Според него партията на Георги Първанов се е регистрирала на места, на които знае, че няма никакъв шанс да спечели, „само за да не отидат в БСП гласовете”.

„Хората разбират и оценяват предателствата”, допълни още Миков по повод кандидатурата на Георги Кадиев за кмет на столицата.