Проблемите и въпросителните около защитата на личните данни са в дневния ред на институции, законодателни и граждански организации. Те постоянно се връщат и във фокуса на общественото внимание, като има стремеж и в двете посоки – да бъдат прикрити или да бъдат посочени и решени. Това написа председателят на БСП Михаил Миков във своята Facebook страница.

„Народното събрание полу-прие електронното гласуване на изборите и референдумите у нас”, допълни Миков, като поясни, че все още няма конкретен срок за въвеждането му.

Приятели,На 28 януари Европа отбелязва Деня за защита на личните данни. Датата се свързва с приемането на Конвенцията ...

Posted by Mihail Mikov on Wednesday, January 27, 2016

Според Миков в управляващото мнозинство са се появили съмнения за защитата на личните данни и възможността за злоупотреби при електронното гласуване.

„Малко ли бяха фалшификациите и манипулациите на местния вот, та да се облекчават техните автори с помощта на новите технологии и като се съкратят допълнително разходите им?”, каза Миков.

Той добави, че след въвеждането на електронното гласуване очаква подозрително висока избирателна активност и завидна резултатност.