Непрекъснати популистки компромиси и разчистване на кадри на ДПС видя лидерът на движението Лютви Местан в първите месеци на власт на кабинета „Борисов 2”.

„Най-лаконичната оценка е, че са 100 дни на политически чистки на кадри на ДПС и 100 дни на нездрав популистки компромис между идейно несъвместими политически сили”, заяви в Разград председателят на партията, цитиран от БГНЕС. Той не пропусна да подчертае, че във властта в момента има национал популисти и ксенофоби.

Според Местан, властовата формула на кабинета непрекъснато ще генерира нестабилност, като най-голям е рискът за макроикономическата стабилност на страната.

„Ако някой ни намеква, че ще теглим милиарди дълг, за да крепи управлението си – това вече не е управление на реформите, а управление на печелене на време - до местните избори, а може би до президентските избори”, посочи лидерът на ДПС.

„Забелязваме опит реалните проблеми на управлението да се скрият от страна на управляващите или поне части от управляващите зад истерията анти-ДПС”, коментира той.