Ние сме опозиция на това управление и няма да участваме в десен проект. Това заяви днес пред медиите в НС вече независимият депутат Лютви Местан след среща със съпредседателя на ПГ на РБ Радан Кънев, предаде БГНЕС.

Припомняме, лидерът на ДСБ обяви, че минава в опозиция, след като не минаха част от конституционните промени и Христо Иванов напусна Министерството на правосъдието. В последните дни все повече се говори за нов десен проект.

Местан пък стана лидер без партия, след като почетният председател на ДПС Ахмед Доган разкритикува политиката му, а някои медии и публични фигури го обвиниха в протурска политика.

„Споделих как ще се позиционира групата независими народни представители – много ясна опозиция на това управление, чийто формат става все по-неясен. Ние се определихме като либерали и както вече имах възможност да споделя, смятам, че в България има много ясна, категорична необходимост от либерално движение за евроатлантическо развитие на страната” , коментира Лютви Местан.

Той подчерта, че независимите депутати около него няма как да бъдат пришити „към каквито и да е десни проекти – между нас има различия, трудно преодолими и те си остават”. В същото време, Местан си остави вратичка за диалог с всички „по национално значими теми”.