Работата на политика е мандатна и най-важно каква работа е свършил по време на мандата си. Това обяви в предаването „Тази сутрин” министърът на образованието и вицепремиер в оставка Меглена Кунева в отговор на въпрос дали й е мъчно, че излиза от властта.

Относно приемането на Бюджет 2017 тя се опасява да не надделее популизмът. По думите й в ресор образование са важни увеличението на учителските заплати, средствата за нови дигитални умения и квалификация на учителите. Повече пари са предвидени и за университетите, и за БАН, и за наука, но срещу качество, уточни Кунева.

Според нея много е важно приемането на антикорупционния закон и подготовката за председателството на България на Европейския съюз.

Меглена Кунева беше категорична, че не знае кой ще бъде предложен за еврокомисар на мястото на Кристалина Георгиева, а на въпроса дали е възможно тя да е наследника на Георгива обяви: „не стои такъв въпрос”.

Лидерът на Движение „България на гражданите„ (ДБГ), която е част от Реформаторския блок, не смята, че е дошъл краят на РБ. Тя обяви още, че десницата добре е разбрала какво й казват избирателите и тя лично ще работи за това РБ да влезе в парламента при евентуални предсрочни избори догодина.

Петър Москов (ДСБ) е част от Реформаторския блок, не е нужно да влиза в нито една от другите партии, уточни още Кунева.