Еднакви стандарти, равен достъп на всички и реална конкуренция при възлагането на договорите – до това са се обединили правосъдният министър Зинаида Златанова и представители на медии и ПР-агенции на среща в понеделник.

След разговорите вицепремиерът обяви, че са били изразени претенции към качеството на осведомяването на гражданите, както и това, че не винаги са ясни критериите, по които се разпределят проекти.

Тя отбеляза, че всички участници в срещата са се съгласили с идеята администрацията да изработи ясни методически указания до всички управляващи органи за договорите в областта на медиите и рекламата за дейностите по информация и комуникация, за да се уеднаквят стандартите и да има равен достъп на всички и реална конкуренция при възлагането на договорите.

Проект на стратегия за информация и публичност за следващия програмен период - 2014-2020 г. ще бъде разпространен на всички участници в срещата, отбеляза още Златанова. Тя посочи, че той ще е отворен за предложения и на други организации. „Целта е в края на годината да сме спокойни, че това е пътят, по който ще вървим седем години”, каза вицепремиерът.

Днешният формат на срещата ще бъде постоянен, информира Зинаида Златанова и добави, че срещите ще са на месец или месец и половина.

Тя отбеляза също, че в досега изпълняваните проекти, които бяха оповестени в интернет, няма нарушения.