Комисията за финансов надзор работи перфектно, свършили сме си работата пунктуално перфектно по всеки един от секторите, които надзираваме. Не сме допуснали кризи в нито един от ресорите, които наблюдаваме.

Това заяви председателят на КФН Стоян Мавродиев пред журналисти преди заседанието на Комисията по бюджет и финанси във връзка с искането на оставка му от Реформаторския блок.

Мавродиев обяви, че няма мотиви, които да отговарят на фактите и реалността, следователно единственият му коментар е, че няма как да приеме нито един от тези мотиви.

Според него няма причини за оставка, защото тя се подава при несвършена работа. По думите му при добре свършена такава трябва да има форма на политическа подкрепа за работа на добре работещите институции.

В противен случай не се търси какво е свършила дадена институция, а мотивите са други и трябва да бъдат обяснени от авторите на декларацията, с която се иска оставка, добави той.

Мавродиев подчерта, че няма да навлиза в политически дебати с Радан Кънев и неговите колеги. „Мога да отговарям за нашата работа, но не и да влизам в политически дебати”, каза още той.

По-рано днес от парламентарната трибуна с декларация от името на Реформаторския блок Радан Кънев обяви, че ръководството на КФН и БНБ не са се справили със своята работа и трябва да подадат оставки.

Пред депутатите от бюджетната комисия ръководството на КФН ще трябва да отговори на въпроси, свързани с надзора върху пенсионните фондове. За изслушване по актуални въпроси в комисията е поканен и финансовият министър Владислав Горанов.