Заместник-председателят на парламента Мая Манолова удари последния звънец на 42-то Народно събрание. Тя се раздели с колегите си с пожелание за „успешна и честна предизборна кампания".

С приемането на второ четене актуализацията на бюджета на НЗОК за 2014 г. предсрочно приключи работата на този парламент.

Преди гласуването председателят на Народното събрание Михаил Миков се обърна към депутатите с думите: „Кутиите пред вас са един съвсем малък спомен от 42-то Народно събрание, което да ви напомня за вашата активна работа като народни представители”. В кутиите, опаковани в червена хартия и вързани с панделка, депутатите намериха чаши с надпис „42-ро Народно събрание".

Снимка: БГНЕС

„Оценката за 42-то Народно събрание тепърва ще дадат българските граждани. Факт е, че то имаше кратък живот, работеше в трудна среда, под засиления контрол на гражданското общество, и прие много закони в интерес на българските граждани и българския бизнес”, заяви Манолова за последен път.

След това депутатите се събраха за прощална снимка в пленарната зала, в която се включиха само представители на БСП.

От вторник народните представители излизат във ваканция, а на 6 август се очаква указът на президента Росен Плевнелиев за разпускане на 42-то Народно събрание.