Под крилото на Цецка Цачева бяха скрити важните отговори на ресорните министри относно ситуацията в страната след снеговалежа. Това заяви Мая Манолова от БСП-Лява България в НС, предаде БГНЕС.

От опозицията останаха недоволни, че не е била дадена възможност за два въпроса към всеки един от четиримата министри, извикани на изслушване - Меглена Кунева, Теменужка Петкова, Лиляна Павлова и Ивелина Василева.

Вместо това всички парламентарни групи имаха право общо на два въпроса към четирите представителки на изпълнителната власт.

Мая Манолова благодари, че случайни хора са й помогнали да си извади колата от преспите.

"Новият зимен имидж, новото спортно яке и шалче на госпожа Павлова не можаха да впечатлят никого", каза тя по адрес на регионалния министър. Според Манолова отношението на министрите към бедствието е било цинично.

Вина за ситуацията според БСП имат и кметовете на някои общини. Оказва се, че екипът на Министерски съвет не знае, че родопските рудници са наводнени, каза бившият кмет на Смолян Дора Янкова. По думите й, това означава, че месеци наред хиляди хора ще са без работа и пари.

Дора Янкова отправи призив към премиера Борисов да потърси отговорност на своите министри, за да има координация поне при предстоящото снеготопене. Днешното изслушване беше признание за несвършена работа, категорична бе Корнелия Нинова, според която кабинетът е "тичал след събитията".