За две години от старта на Народното събрание над 30 народни представители са били санкционирани заради поведението си в зала.

Скандалите се превърнаха в ежедневие, често се стигаше до отнемане на думата и гонене на депутати. Днес на парламента му остават само шест работни дни. Но народните избраници помнят звездните си мигове. Най-често депутатите са санкционирани с отнемане на думата, а до това обикновено се стига след скандали в пленарната зала.

„Работата на депутата е да говори. пък на някой да не му харесва че казваме истината и се стига до отнемане на думата”, смята Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт.

Георги Кадиев разказва: „Г-жа Цачева ме отстрани защото не говоря на правилния министър. аз заведох дело срещу нея и го загубих”.

Има и депутати като Снежана Дукова от ГЕРБ, които отричат да са наказвани, макар да ги има в справките на Народното събрание.

Кои обаче са рекордьорите по наложени санкции?

На първо място е Димитър Байрактаров от Патриотичния фронт със 7 наказания. Макар че вече отдавна не е депутат, втората почетна позиция е за омбудсмана Мая Манолова с 5 наказания. Сред "отличниците" са още Велизар Енчев (4), Илиян Тодоров (4), Магдалена Ташева (4) и Валентин Касабов (3).