Не е ясно дали „България без цензура” е партия, или телевизионно шоу, което зависи от настроението на водещия. Такъв коментар направи в ефира на bTV говорителят на парламентарната група, към която принадлежи и ББЦ на Николай Бареков, Любен Дилов-син по повод активното парламентарно роене.

Преди ден четирима депутати от ББЦ - Стефан Кенов, Георги Ковачев, Борислав Иглев и Христо Тодоров, прекратиха членството си в партията и подадоха оставка от всички заемани от тях длъжности, но останаха част от парламентарната група на БДЦ.

„В 99% от случаите г-н Бареков говори от името на всички, а всъщност от свое и това е неприемливо”, подчерта Любен Дилов. „До февруари г-н Бареков трябва да реши какво е ББЦ”, подчерта той.

„Това не е от днес, но имаше един изключително несправедлив казус – когато нападна парламентарната група, че са гласували „за” бюджета. От самото начало беше ясно, че ще гласуваме „против”, някои депутати посочиха, че ще гласуват „за”, а той ни обвини в подкрепа и нареди на своите да напуснат залата, което само смъква кворума и прави приемането на бюджета по-лесно”, коментира Любен Дилов.

„Всички, които напускат ББЦ, казват едно и също нещо”, коментира още говорителят на парламентарната група и допълни, че не са били спазени коалиционни споразумения.

„Не искаме да изневеряваме на избирателите, но просто не искаме да бъдем част от тази команда”, заяви Любен Дилов.

Той упрекна Николай Бареков и заради настояването му депутатите от БДЦ да гласуват срещу промените в Закона за МВР. „За Закона за МВР предпочитам да вярвам на Явор Хайтов и Росен Петров, които са експерти”, коментира той.

„Ние сме категорична опозиция, защото това не е управление на съмишленици, а на съучастници”, каза в заключение Любен Дилов-син.