„Тази тема е много сериозна и важна, не трябва да се прави свръхреакция, не трябва да се политизира. Не трябва и да се истеризира. Трябва да сме внимателни и деликатни”, категорична е министър Лиляна Павлова.

На въпрос дали ще експулсираме руски дипломати, тя отговори, че действия трябва да се предприемат след задълбочен анализ на фактите и обстоятелствата.

„Премиерът Бойко Борисов не иска да взима решения под натиск, важно е да бъде взето решението, когато имаме данни и информация, когато знаем какво точно се случва”, коментира още Павлова.

Европредседателството

„Усеща се една промяна в отношението. С много повече доверие и уважение се отнасят към нас” – това каза Павлова на въпрос как върви българското европредседателство.

Тя разясни, че ни предстои още една голяма и важна среща, която ще се състои на 16-17 май в София. Тогава 28-те лидери на Европа ще дойдат в столицата, където ще проведат среща на върха.

На 17 май към тях ще се присъединят лидерите на Западните Балкани.

„Тази среща на върха в София всъщност връща обратно в европейския дневен ред Западните Балкани като тема”, коментира още Павлова.