БСП заплаши властта със сигнали за финансови злоупотреби. Лидерът на БСП Корнелия Нинова посочи в студиото на „Лице в лице”, че след празниците ще има данни за министри в чувствителни сфери, в които е "нечовешко да се краде".

В рамките на последните седмици два скандала разтърсиха Реформаторския блок. Единият е продажбата на безценица на царските конюшни в София, а другият обвиненията в подкуп на кмета на Перущица от ДСБ Ради Минчев. И двата бяха оповестени от БСП.

„За царските конюшни искахме оставката на министър Румяна Бъчварова, а не на областния управител. Казахме, че ще вадим грешките на властта. Това беше първия случай, ще гърмят още скандали с министри”, заяви тя с уточнението, че още когато е бил изнесен случая, от БСП са заявили, че това е само първият.

Днес левицата заяви отново искането си за рестарт на АЕЦ „Белене”. Депутатите поискаха да се махне мораториума върху изграждане на атомната централа и след като ще си платим за реакторите, то да бъдат използвани. „Осъдени сме да ги платим, сваляме мораториума и търсим рестарт на проекта, защото това е изгодно”, категорична беше Нинова.

По темата за разпадането на обединението с АБВ за обща кандидатпрезидентска кандидатура Нинова посочи, че партията на Георги Първанов е поставила безпринципни условия за подкрепата си. АБВ са поискали промяна в държавното устройство на България – да се промени от парламентарна на президентска република. Също така са поискали в коалиционното споразумение да могат да присъединяват и други партии без да попитат БСП.

Повече от разговора чуйте във видеото: