Активно мероприятие с цел да не се говори за откраднатите пари от КТБ – по този начин бизнесменът Веселин Марешки определи изтичането на информация за хората, с които Цветан Василев се е срещнал. В студиото на „Тази сутрин” бившият кандидат-кмет на Варна призна, че е бил в кабинета на банкера и даде подробности за двете си срещи.

Марешки подчерта, че няма депозити или кредити в КТБ, защото аптечният му бизнес изисквал банка с по-развита клонова мрежа. Въпреки това, се оказал пред кабинета на Цветан Василев заради сделка, от която банкерът бил заинтересован.

Охраната казала на бизнесмена да почака, след 5 минути видял че „нещата не отиват към среща” и си тръгнал. По-късно все пак двамата говорили, но сделката в крайна сметка не станала факт.

Значително по-любопитна е втората среща. Марешки разказа, че го довел „много активен деец на костовисткото движение, преминал и към други формации”. Целта била да бъде осигурена подкрепа за кандидата на БСП на частичните местни избори във Варна през 2013 г.

Става дума за доц. Христо Бозов, който по-късно мина в редиците на "България без цензура" - политическата сила, която по това време някои анализатори пряко свързваха с Цветан Василев.

„Костов има влогове там (КТБ – б.р.), той не дава обяснение как си е оправил нещата, негови хора помагат на БСП. (...) Във Варна костовистите работят с комунистите – не виждате ли, пак се опитват да извият ръцете на правителството”, заяви Марешки. Той допълни, че „тъмносиният” функционер не е бил от Варна.

Ситуацията даде повод на Марешки да нападне здравния министър д-р Петър Москов (ДСБ): "Не може биографията на един човек да започва от момента, в който е назначен за министър по някакво стечение на обстоятелствата". По думите му в сектора няма реформа, но за сметка на това МЗ лъже и не си тръгват болничните директори "загробили" пари в КТБ, а тези, котио са неудобни.

Веселин Марешки коментира, че Цветан Василев му се сторил „възпитан човек” и разказа, че „журналистка от медията на г-н Прокопиев” му се обадила и го разпитвала за срещата му, но след това не цитирала коментара му, че по-често е имал срещи и бизнес отношения с нейния началник и останал с лошо впечатление от него.

Аптечният бос защити и скандалното поведение на председателя на КРИБ и президент на „Лудогорец” Кирил Домучсиев, който нарече репортер на bTV „олигофрен” заради „неправилен” въпрос: „Един човек е направил нещо в живота си и за него няма никакви данни, че е престъпник, на крака отива министър-председателят с ключови министри. Цеца. Целият стадион пълен. Става няколко пъти шампион. Въодушевление. В този момент, по чист български обичай, Вашият колега задава въпроса (...) не може да е само негативно...”.