Спирането на процедурата за избор за нов състав на Комисията за защита на конкуренция означава, че в следващите шест месеца монополи и картели ще си правят каквото искат в държавата и никой не може да ги пипне.

Това мнение изрази заместник-председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова в предаването „Лице в лице” по bTV.

Според нея премиерът Бойко Борисов ще е персонално отговорен за това, което ще се случи.

Целта им е да няма промяна нито в работата на органите, нито в хората, които ще работят с него, да си остане сегашното положение и монополите да се вихрят както си искат, изтъкна Нинова.

Направиха голяма беля на България, коментира тя. „Поне в следващите шест месеца всички монополи ще ви скачат по главите, благодарете за това на Бойко Борисов персонално”, предупреди Нинова.

По думите й провалът на избора за КЗК не е заради ДСБ, а заради ламтеж за власт и разнобой в ГЕРБ, както и разнобой между партньорите в управлението.

„По време на комисията днес г-жа Цачева казва: Продължаваме процедурата, г-н Цветанов се обажда и казва: Спираме процедурата, г-н Борисов се обажда и казва: Изтегляме Желязков”, посочи Нинова.

След средата на март тя ще реши дали да се кандидатира за лидер на БСП.

Ако реша, ще изляза с цялостна платформа, ще кажа какво ще направя, с кого ще го направя, кога и за колко време, увери Корнелия Нинова.