Проверете как се разпределят парите за бедствия и аварии от правителствата на Борисов. Ще излезе интересна информация. Къде отиват, кой ги усвоява, нека да проверим това. Всяка година загиват хора поради такива решения на правителството. По този начин лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира наводнението в Бургас, което отне най-малко 4 човешки живота.

„Четири години – нищо. Искахме единен орган за следене на язовирите. Имахме информация за проблемни места, където не се вземат мерки.”, каза Нинова и допълни, че например в Мизия доскоро хората са продължавали да живеят във фургони.

Тя обяви, че БСП събира информация дали бургаският регион е получавал средства по Фонд „Бедствия и аварии” и, ако да, как са били използвани. Лидерът на левицата припомни, че това не е първото водно бедствие в пострадалите общини.

„Тревожното е, че винаги централната власт прехвърля отговорността на кметовете, а те в бюджетите си нямат достатъчно средства, за да го направят. Като стане някоя такава катастрофа, винаги се обвинява кметът защо не е направил това или онова”, допълни Нинова.