С пълно единодушие зам.-министърът на отбраната в оставка Орхан Исмаилов беше избран за председател на Народна партия „Свобода и достойнство” (НПСД), предаде БГНЕС.

„Влизам в политиката защо съм един от вас, отвратен и омерзен от ставащото днес. Но аз вярвам, че промяната трябва да започне от самите нас. Както от мен, така и от вас. От всички хора, които искат бъдеще и са готови да го постигнат. Заради нас, заради нашите родители, заради децата ни – в името на България“, заяви Орхан Исмаилов.

Заместник-председател на НПСД става досегашният председател Корман Исмаилов.

Ислямофобията е проблем

Ислямофобията е сериозен проблем за българската нация, целта ни бе да живеем в държава не с мафиотски зависимости, а в благоденстващо общество, заяви по-рано Исмаилов.

Според депутата от РБ в момента у нас се оформя „един пълзящ натиск срещу малцинствените групи”. „Нашето разбиране за патриотизма е, че той е приобщаващ, а национализмът е негативен и противопоставящ”, смята Исмаилов, който допълни, че популизмът може да бъде и ляв – с олигархична зависимост.

„За нас науката и образованието са приоритет номер едно, както и да прочистим от корупция съдебната система, да се улесняват инвеститорите да създават нови работни места, да имаме страна с чисто земеделие и качествен туризъм, с достъпно, качествено, модерно здравеопазване и др. Днес справедливостта в едно общество е разбирането на справедливостта на всеки един негов член”, подчерта Исмаилов.

Той коментира, че при основаването на политическата сила преди 4 г. той и съратниците му са отказали да бъдат „пионки на загнездили се в политиката лица, умело прикрили през годините истинските си намерения”.

Заедно?

Ще направим допитване сред нашите членове, след което анализ и новото ръководство на партията ще вземе решение, но моето мнение е - хората вдясно да се обединяваме и да сме заедно, заяви зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов преди да бъде избран начело на партията.

Той посочи, че това включва и партньорство с ГЕРБ, тъй като „досега бяхме с тях управляващи коалиционни партньори”.

Снимка: Ладислав Цветков

"Нашата амбиция е да имаме повече членове и в новия парламент да имаме повече представителност", продължи Исмаилов. В същото време той потвърди данните от доклада на председателя, според които има отлив в членската маса на партията.