Ако съберете къщите, сараите на някои членове на ДПС, дворецът на Чаушеску ще ви се стори като къщата на Баба Яга. Това заяви пред bTV бившият председател на младежкото ДПС и настоящ член на Народна партия „Свобода и Достойнство“ Корман Исмаилов.

По повод разследването срещу напусналия Движението Христо Бисеров, той заяви, че зам.-председателят на парламента е обигран, ерудиран и начетен човек, който познава политическите процеси в страната. Бисеров се ползвал пряко с протекциите на Ахмед Доган, каза още Исмаилов. Той разкри още, че в партията има един определен кръг такива „галеници”, сред които са Йордан Цонев, Делян Пеевски и Камен Костадинов.

„Тези, в които беше инвестирано от Доган, станаха по влиятелни и спряха да се съобразяват с него. Това не е партия, а корпорация”, обобщи той. Според Исмаилов въпросът „Кой” е много важен.

„Съжалявам Лютви Местан като го гледам как си чупи езика, за да намери думите”, каза Корман Исмаилов. Според него сега единственият коректив на държавата е ЕС.

„Нямам съмнение, че ДПС ще се срути с трясък, много по-рано отколкото всички очакват. Моделът е такъв – превърна се в корпорация”, предрече Исмаилов. За себе си той каза: Отказах да бъда част от политическата мафия.