Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта започна публикуване на декласифицирани документи. На сайта на Народното събрание вече са качени първите 70 страници от няколкото хиляди, които председателят на комисията Яне Янев обеща да разсекрети и покаже.

В качените в събота документи има публикувани преразкази за съдържание на части от телефонни разговори и пратени смс-и, включително на действащи по онова време министри, депутати и банкери. Сред засечените лица се споменава името на министър Асен Гагаузов. Гагаузов е потвърдил със смс среща, поискана от Георгиев, а също му е звънил от собствения си телефонен номер.

Чрез публикуваните документи на сайта на парламента, днес станаха известни и телефоните на всички, които са говорили или си писали смс-и с Красимир Георгиев - Фронтиера.

Документите разкриват дейността на лобисти по времето на тройната коалиция, която според Янев е нанесла сериозни щети на държавата. Част от документите са свързани с твърденията на Янев, че заместничката на Румен Овчаров - корнелия нинова е упражнявала натиск върху следователи.

Самата Нинова неколкократно обяви, че ще съди Янев, защото в разсекретените документи съдържанието на разговорите й със следователите липсва и твърденията на Янев са неверни.