Вероятността кандидатът за президент на ГЕРБ да е сред имената Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов е 99%. Това обяви в интервю за предаването „Тази сутрин” Цветан Цветанов, зам.-председател на партията и шеф на предизборния й щаб.

Той отказа да назове конкретно име и напомни, че ГЕРБ ще обяви кандидатпрезидентската си двойка официално на 2 октомври.

Цачева е председател на Народното събрание, Фандъкова е кмет на София, Дончев е вицепремиер с ресор еврофондове, а Николов е кмет на Бургас.

Цветанов опроверга тезата, че партията все още не е готова с кандидатурата и ще чака до последния момент. Фотосесията на двойката е готова, плакатите също, обяви шефът на предизборния щаб на ГЕРБ.

„Работим в интерес на гражданите”, ще е мотото на управляващата партия за президентските избори.

Управляващата партия ще обяви официално кандидатпрезидентската си двойка на 2 октомври. Цветанов подчерта, че плакатите вече са готови.

Разликата между ГЕРБ и другите партии е, че ние имаме 10-15 достойни кандидати, коментира още той.

Според него кнадидатурата на бившия премиер Пламен Орешарски е несериозна, а самият Орешарски винаги е бил зависим.

Кой според вас ще е кандидатът за президент на ГЕРБ?

Вижте във видеото цялото интервю с Цветан Цветанов:

Някои от основните опоненти на ГЕРБ казаха, че ще коментират след официалната номинация, защото партията често си сменя мнението.

“Неслучайно са 99%, може би Борисов и Цветанов си пазят по поливн процент и ще се кандидатират”, посочи лидерът на ДСБ Радан Кънев.

„Когото и да издигнат за нас няма значение”, заяви от своя страна Красимир Каракачанов, кандидат за президент на Обединените патриоти.

Засега Йорданка Фандъкова и Димитър Николов са на мнение, че тежат на кметските си места. И неофициално всичко води към шефа на парламента Цецка Цачева, като нейното място може да бъде заето от Цветан Цветанов.