Необяснимо е защо БСП и ДПС подкрепиха Цветан Цветанов за председател на вътрешната комисия в парламента. Това се нарича скопена опозиция и показва сделки. Така депутатът и лидер на „Нормална държава” Георги Кадиев коментира в „120 минути” действията на бившите си съпартийци от левицата.

„Цветан Цветанов е символ на онова управление – символа на подслушването, мачкането на бизнеса, кечърите, назначаването на семейни приятели за съдии, нападките срещу лекарите от парламентарната трибуна”, заяви той.

Той иронизира обяснението, че опозицията е подкрепила правото на ГЕРБ да имат председател на вътрешната комисия: „Ами, да гласуват и за Борисов за премиер, те и на това имат право (...) и за бюджетите на ГЕРБ да гласуват”.

„Вие като погледнете огледалото, какво виждате – виждате разрушена държава; премиер, който беше изгонен през 2013 г.; Цветан Цветанов, който пак контролира службите; Делян Пеевски, който пак контролира обществените поръчки – за какво го правихме всичко това?”, запита Кадиев.

Той подчерта, че не е искал да напуска БСП, останал е до последно, бил е „момчето за бой” и въпреки това не я е предал.

По думите му „Нормална държава” ще бъде „прогресивна” т.е. лявоцентристка партия и това, което я отличава, е отношението към ролята на държавата в икономиката. „Там, където има частни инвестиции, държавата не инвестира, за да не ги прогони. Но там, където няма частни инвестиции, държавата инвестира”, обясни Кадиев.

Той беше категоричен, че възстановяването на ролята на държавата не означава връщане на комунизма. Според него, в момента битката не е между ляво, дясно и център, а между корумпирани и некорумпирани.

По отношение на собствените си финанси, Георги Кадиев посочи, че е влязъл в политиката след години в бизнеса, през които е получавал десетки хиляди долари годишно. Той подчерта, че не е кадрувал в енергетиката по време на кабинета „Орешарски”, тъй като именно с бившия премиер е имал скандал, датиращ още от 2007 г.