Независимият депутат Георги Кадиев и група съмишленици ще правят нова партия "Нормална държава", стана ясно днес.

В БТА той обясни, че името на политическия проект е точно това, което най-много липсва в настоящия момент.

„Разделението вече не е леви срещу десни, а честни срещу нечестни, некорумпирани срещу корумпирани, ние срещу тях, отбеляза той. Основният ни слоган е "Всичко отначало", обяви Кадиев.

Снимка: Ладислав Цветков

Той посочи, че се обръщат към най-недоволните от държавата си и се опитват да привлекат хората в активна възраст между 30 и 50 г. Кадиев отбеляза, че новата партия ще бъде „прогресивна, проевропейска и модерна”.

Кадиев открои 3 основни стълба на "Нормална държава". Първо, възстановяване на ролята на държавата в икономиката. Второ, изграждане на средна класа. Трето, програма за връщане на българите в България – държавно спонсорирана.

„Нямам намерение да мародерствам върху която и да е политическа партия”, каза той относно отношенията на новата партия с БСП.

Целта на „Нормална държава” е да подаде документи за регистрация в съда до месец май. Бъдещият й лидер изрази мнение, че ще има предсрочни избори, а кога ще бъдат те зависи от нервите на премиера Борисов и от това колко още хората ще търпят корупционни скандали.