И министрите излизат в отпуск, но с предупреждение - премиерът може да им прекъсне почивката във всеки един момент. Земеделският министър е в отпуск от утре.

„Той даже има навик да звъни по малките часове. И трябва да реагирам постоянно. Хиляда лева няма да стигнат. Надявам се една министерска заплата да стигне. Ходим при наши приятели”, споделя Мирослав Найденов.

Около откриването на ремонтирани пътни отсечки, строителният министър ще има само няколко дни за море.

„Имаме пътуване само че по Северното Черноморие, където както и тук, ще инспектираме и плажове и пътища, имаме и няколко обекта на Балчик и Добрич, на които сме поканени и ще се възползвам евентуално още 4 дни да опитам да почивам със семейството във Варненски регион”, каза Лиляна Павлова.

Сергей Игнатов ще почива с Летният университет на НПСС, ще отиде за закриването, но трябва да бъде няколко дни със студентите.

В края на август с доктор Дариткова сме планували една седмица на една къща в Гърция. Спокойно и живописно, тоест пълен релакс и почивка, каза здравният министър Десислава Атанасова.

Огромен наплив за базите на властта

За поредна година правителствените станции и резиденции по Черноморието са достъпни за всички. Правителствената станция в Слънчев бряг е пълна с посетители на свободен достъп. Разлика в тарифите за чиновници и простосмъртни няма.

В пика на сезона апартамент за четирима е 110 лева, в цената са и закуска, два шезлонга и чадър. Депутатското кюфте е 1,20 лв., толкова струват и бирата, и кафето.

„Огромен е напливът. Юли и август българските туристи почиват тогава, за един апартамент има още 10 желаещи", казва управителят на станцията Станка Харизанова.

Голям интерес и към резиденцията в Шабла. Двете ВИП бунгала може да ползват хора извън властта само през лятото и то ако са направили резервация през пролетта. Нощувката стига до 450 лева. Според местните, премиерът редовно почива тук.

Най-голям лукс предлага Резиденция Евксиноград. Нощувката във вила или апартамент, с пряк излаз на плажа, през август стига до 700 лева.