Догодина ще работим за промяна на методиката, по която се определят субсидиите за зимното почистване на общинските пътища, е заявил премиерът Пламен Орешарски, цитиран от пресслужбата на Министерски съвет.

Когато поемах мандата, казах, че това е най-трудната ситуация за последните 23 години и е резултат преди всичко от управлението в последните четири години, е посочил Орешарски на брифинг след срещата си с областния управител, с кметовете и народни представители от област Смолян.

"Много по-лесно се руши, отколкото след това се възстановява", е коментирал премиерът въпросът за болницата в Девин. "Не очаквайте след усилията в последните няколко години да се затвори болницата, че тя може да се отвори на следващия ден. Много се надявам в началото на следващата година болницата да стартира", е добавил министър-председателят.

Той е уверил, че няма община, в която да са предвидени за едната година по-малко средства съвкупно спрямо настоящата година.

От следващата година ще се работи за промяна на методиката за определяне на държавните субсидии към общините за зимното почистване на общинските пътища, е казал премиерът. Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева е отбелязала, че предложените промени в Закона за обществените поръчки ще олекотят процедурите по обжалване.

Интегрираният воден проект на община Смолян ще бъде финансиран от следващия планов период, е съобщила министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.