Трима депутати от левицата почерпиха колеги и журналисти в Огледалната зала на НС за новородените си деца. Сергей Станишев, Димитър Горов и Атанас Мерджанов обявиха, че са изпълнили дълга на патриоти, като са създали поколение и вдигнаха наздравица.

„Наистина най-хубавото в живота е създаването на новия свят и ние сме щастливи, че имаме това хубаво събитие, Ако някой ни упреква, че не сме достатъчно патриоти и не мислим достатъчно за България това е най-сериозното нещо, което всеки българин трябва да прави - да създава живот и да се грижи за него”, заяви Мерджанов, който стана баща на дъщеря, родена преди няколко месеца.

„Изключително съм щастлив, смятам да продължа в тази посока”, лаконично коментира Горов, чиято съпруга Жанет, дълги години ПР на БСП, го дари наскоро със син.

Сергей Станишев благодари на колеги и журналисти, че почетоха радостното събитие на тримата бащи и сподели емоцията на родител на второ дете от Моника Йосифова. „Знаем в какво състояние е страната и именно за това трябва да мислим за бъдещето”, сподели лидерът на левицата и поздрави с "Наздраве!".

Радостните бащи на две момчета и едно момиче почерпиха с пълна маса и получиха цветя.