Издателят на в.Дума и спряган за бъдещ шеф на TV7 Николай Малинов обяви, че напуска БСП заради конфликт с ръководството. В позиция, цитирана от БГНЕС, той посочва, че не може да приеме негативното отношение към Русия в партията, както и десните залитания в нея.

„В продължение на години моите ценности са в конфликт с поведението на ръководствата на БСП. Въпреки това не съм отказвал ръководни постове с надеждата, че мога да допринеса за промяна на това поведение. След събитията в Украйна този конфликт стана болезнен и непреодолим. Предпочитам да остана верен на своите ценности, отколкото да продължа да бъда член на БСП”, пише Малинов.

Той цитира като конфликтни точки въвеждането на плосък данък, отказ от необлагаем минимум, разсекретяване на досиетата на разузнавачи, както и „празни лозунги за реиндустриализация на страната”. По думите му БСП в опозиция защитава позиции, които нямат нищо общо с тези от периодите на власт.

„С колебливото си и често противоречиво отношение към проекти като "Белене" и "Южен поток" БСП загърби българския интерес и обслужи чужди геополитически стратегии”, смята издателят на Дума.

Малинов подчертава, че сегашната власт в Украйна е „неофашистка” и не трябва да се търси сътрудничество с нея: „Недопустимо е БСП да се държи като враг на Русия. Недопустимо е БСП да е маша в ръцете на американските имперски интереси”.

Името на Малинов е свързвано с TV7 заради информациите, че близък до Владимир Путин бизнесмен ще поеме контрола над нея.