Дълги опашки имаше пред урните в страната и чужбина при гласуването за президентските избори  и на национален референдум.

В столичния квартал „Младост” освен за президент и на референдума хората гласуват и за районен кмет, което доведе до още по-голямо забавяне.

Опашки обаче имаше и в други квартали в София. Една от най-критичните опашки през целия ден се оказа тази пред секция номер 45 на Испанската гимназия в София. По-упоритите чакаха с часове, а други се връщаха по три пъти.

„Въпросът е да се изтормозим, въпросът е вътре като влезем да псуваме наум и да не знаем за какво даваме гласа си”, каза избирателят Славчо Пеев, който е един от връщалите се три пъти.

Владимир Дайнов пък заяви, че му е отнело 36 минути, за да мине между двете врати.

„Това е безумно. Пета поредна година, на пети поредни избори нашата секция е единствената с над 900 души. В съседната секция са 300 души, според мен играят пасианс от обяд”, поясни той.

Напрежението отвън бе същото и вътре. „Не сме ставали нито до тоалетна, нито за вода. Донесоха ни по една закуска, която не можем да се доберем до нея, защото не е удобно да дъвча пред избирателите. На списък 965 души не може да се стане до тоалетна”, оплака се Светлина Първанова  - председател на секционна комисия.

„Общината изготвя списъците, не ние. Ние сме изпълнители”, допълни тя.

До емисията новини от общината не са коментирали случая.