„Отдавна съм спрял да обръщам внимание на твърденията на г-н Цветанов, не само през последните месеци. Там са лъжи, клевети и интриги”. Това заяви в парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев по повод обвиненията на предшественика му.

„Непрекъснато се опитва да ме вкарва в някаква интрига с „Галерия”. Аз нито съм откривал делото, нито съм бил началник на тези, които са го открили по това време. Нито съм подписвал специални разузнавателни средства, нито никога не съм се запознавал с резултатите от прилагането им по това дело. Да не говорим, че там няма незаконно подслушване”, заяви министърът.

Йовчев каза още, че не е чул някой да обори твърденията, които направил при дебатите по вота на недоверие, който ГЕРБ внесе, за да атакува кабинета в сектор „Сигурност”. „Ние показахме, че имаме визия за това как да се справим и имаме конкретни резултати. Ако в момента успеем да проведем успешно разследване спрямо високопоставен политик и да го вкараме в затвора, това не означава, че ние сме се справили с проблема с корупцията. Нека да не правим нещата така, че да играем постановки и театър. Ние трябва да работим целенасочено по изграждане на система и това правим”, заяви МВР шефът.

По думите му било абсолютно излишно в момента да се вдига шум по темата „Сигурност” и да се привлича вниманието на обществото към „проблеми, които реално не съществуват”. Йовчев увери, че акцията на жандармерията срещу битовата престъпност не е театър.

„Аз не мисля, че в една такава ситуация трябва да има победители и победени. Нашата самооценка е, че се справяме по-добре, но не сме доволни от сегашните резултати. Имаме идея как ще се подобрят и ще работим целенасочено в тази посока”, обобщи министърът.